25 Mart 2011

Nefis Bir Yagli cörek tarifi



Malzemeler:






Yapılışı:


  • Un , süt,maya ve tuzla elleyip  yapışmayacak yumusak  sertlikte bir hamuryugurun.
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
  • 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
  • Tere yaginizi eritin.
  • Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
  • Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
  • Bu hamurlari tekrar açin  yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
  • Diyer hamuruda ayni islemi yapip  aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
  • 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
  • Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin . 
  • Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
  • Kadinlar bir aradaydik gün vardi. 

5 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

Harika görünüyor yağlı ama kimin umurunda olsada yesem ellerinize sağlık sevgiler...

emelce yemek dedi ki...

yanina da cay,ben de mi yapsam bugün acaba eline saglik

Hayatcemresi dedi ki...

Sevgili kardeşim,
çörekler nefis olmuş,
haftasonu kahvaltıları için de çok güzel bir seçenek,eline sağlık,
sevgiler,
hayırlı cumalar...

nuray dedi ki...

ben bu nefis cöregi denemek istiyorum ama ikisini üst uste koyup acin demisiniz ozaman bu alti bezeden 3 tepsimi cikiyor

nuray dedi ki...

birde rulo kismini ve kenarlarini icine kapatip ust uste getirip diger ikinci hamuruda öyle yapip ust uste koyupmu aciyoruz ve ikinci hamuru üst uste koymadan kapattigimiz yerlere tereyagi suruyormuyuz aydinlatirsaniz sevnirim anlayadim simdiden tesekkürler